Vem ska granska SVT, SR, DN och SvD avseende falska nyheter?

Publicerat 2018/03/04

Du har säkert läst en hel del kritik mot SVT:s påhitt att bilda vad vissa kallar för ”mediekartell” där man tillsammans med SR, DN och SvD ska granska ”falska nyheter”. Skattefinansierade SVT med SR tillhör ju själva värstingarna gällande falska eller vinklade nyheter under årens lopp med ständiga anklagelser om att vara vänstermedia. De har till och med krävt av sina journalister att i praktiken inte bedriva journalistik i Mellanöstern som kan vara till fördel för områdets enda demokrati; Israel.

DN och SvD bör för sin egen trovärdighets skull inte delta och är ju knappast några föredömen själva, särskilt inte när det gäller bevakningen av konflikten mellan palestinier och israeler. Eller ta DN:s ”bevakning” av migrationen till Sverige, hur trovärdig är den? DN har ju inte heller dragit sig för att publicera antisemitiska karikatyrer och SvD har inga problem med att ge terrororganisationen Hamas en särställning vad det gäller uttalanden. T.ex. 2016 går det att läsa i SvD: Israeliskt stridsflyg anföll tidigt på morgonen ”terrorinstallationer” i Gaza som svar på den raket som avfyrades från Gaza mot södra Israel i går… Men raketen hamnade i Israel av misstag, enligt Hamas militära gren. De bekräftar att man avfyrat experimentella raketer mot havet.

Vem ska granska SVT, SR, DN och SvD avseende falska nyheter?
Vem ska granska SVT, SR, DN och SvD avseende falska nyheter?

Som du ser används citattecken för ”terrorinstallationer” vilket Israel sa hade attackerats medan för Hamas del inte krävdes något citattecken utan deras två högst tvivelaktiga påståenden var dagens sanning i SvD… Dessutom använde man i samma meddelande den anti-israeliska arabiska nyhetskanalen Al Jazeera som referens. Det finns väldigt mycket kritik emot Al Jazeera, bland annat att man har spridit antisemitism m.m.. SvD har för övrigt under flera år avlönat en aktivist i Palestinagrupperna i Sverige (PGS), som skriver vinklade anti-israeliska reportage. Därför är det uppseendeväckande i dubbel bemärkelse att SvD ska ägna tid åt ”falska nyheter”, när man uppenbarligen behöver starta med sig själva. Liksom SVT, SR och inte minst DN.

Ledande palestinsk nyhetsbyrå sprider 2000-årig klassisk antisemitism »

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail Tags: