USA:s erkännande av Jerusalem som Israels huvudstad är bra för freden

Publicerat 2018/01/14

Mark Regev, Israels ambassadör i Storbritannien, skrev i brittiska Telegraph förra månaden att erkännandet av Jerusalem som Israels huvudstad är bra för freden.

Ambassadören skriver bl.a. att i Jerusalem upprätthålls religionsfriheten, alla heliga platser är noggrant skyddade liksom alla troendes rättigheter.

Vidare att ”I en region som drabbats av extremism och intolerans, där under de senaste åren alltför många religiösa platser har blivit vanhelgade eller förstörda, och där religiösa minoriteter har tvingats fly från förföljelse, utmärker det moderna Jerusalem som en fyrbåk av tolerans och frihet. Jerusalem är idag en mångsidig, pluralistisk och modern huvudstad med antika rötter. Den som är medveten om den judiska historien och arvet känner till det centrala i Jerusalem för det judiska folket, vilket har varit fallet under de senaste tre årtusendena. Orden från Israels första premiärminister, David Ben-Gurion, 1949, är fortfarande sanna idag:`Försöket att avskärma det judiska Jerusalem från Israels stat kommer inte att främja freden i Mellanöstern eller i Jerusalem självt`. Det kan inte finnas någon fred utan Jerusalem som Israels huvudstad. Andra länder, inklusive Storbritannien, bör följa USA och erkänna Jerusalem som Israels huvudstad och flyttar sina ambassader dit.Mer information »

Palestinska terrorister fick ca 2,9 miljarder kronor under 2017 »

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail Tags: