SVT Tittarservice svarar ett klagomål från en tittare gällande hatfilmen Gazas tårar

Publicerat 2011/12/24

Miriam Mozel Öström skickade ett klagomål till SVT Tittarservice gällande Gazas tårar och fick ett svar som inte stämmer överens med det som visades i hat- och propagandafilmen.

——————————————————————————————–
==> Protestera mot att SVT lät sig medvetet utnyttjas till att bli ett verktyg för den palestinska propagandan genom att sända den ökända hat- och propagandafilmen ”Gazas tårar”, vilken demoniserar Israel. Mer information här

För dig som vill skicka meddelanden till SVT och uttrycka din bestörtning över att SVT har fallit för pro-palestinska grupper i Sverige och blivit ett verktyg för den palestinska propagandan kan göra det till:
ingemar.persson@svt.se (programchef)
samt till SVT-chefen eva.hamilton@svt.se.

Anmäl ”Gazas tårar” till granskningsnämnden: http://www.radioochtv.se/Tillsyn/Granskning-av-program/Anmalan/
——————————————————————————————–

Miriams brev:
Hur kan ni sända en sådan propaganda film? I varje krig dör manniskor och även barn. Jag har inte sett att i Irakkrig där dog 100,000 mäniskor och bland dem tusentals barn, visade man bilder bara på döda och sårade barn. vad vill ni uppnå?Det är sjukt att sända en sådan film? Alla vet att kriget är inte en lek. Också i Israel dog tusentals mäniskor och bland dem hundratals barn under de åren när Hamas och andra terorister skjuter på israeliska städer. Men vem bryr sig om det?

Svaret på Miriams klagomål följer längre ned och SVT Tittarservice verkar ha fått instruktioner att svara utifrån en mall direkt från producenten av filmen, som förstås är felaktig. SVT Tittarservice påstår att det inte är en politisk film men det är förstås, för att uttrycka det milt, felaktigt. Fred i Mellanöstern (FIM) har på deras website http://fredimellanostern.wordpress.com/ på ett tydligt sätt visat att filmen även hade ett politiskt budskap som de palestinska barnen matas med dagligen i palestinska medier och som den svenska publiken också fick ta del av.

Eller hur ska man tolka ”Of course they are known of their crimes and the zionism…”, ”Because they are killing children and they stole all our land” och ”Outside I saw dead bodies cut in pieces” – m.a.o. ”Utanför såg jag döda kroppar skurna/styckade i bitar”. Vem i ett krig tar sig tid att stycka kroppar, där den enskilde soldaten enbart är tacksam om han eller hon själv kommer levande ur det? Utöver det fullständigt sjuka i påståendet? Givetvis finns det inte heller några styckade kroppar i filmen. Fullständigt absurt, lögnaktigt och bara det visar SVT:s extremt låga, pinsamma nivå i urval av filmen bekostad av våra skattemedel för att visa den!

Här är svaret på Miriams brev från SVT Tittarservice:

Hej, och tack för ditt mejl.

Varför sänder SVT Gazas tårar undrar du?

Det är en viktig film som på ett unikt sätt visar de brutala konsekvenserna av modern krigföring och som tar barnens perspektiv.

Det här är inte en politisk film utan en nära skildring av krigets yngsta offer.

Framförallt är det en film som tar ställning mot krig, genom att visa vad som händer med civilbefolkningen och då särskilt barnen vid attackerna.

Filmen fokuserar inte på vad som faktiskt ledde fram till attackerna.

Med vänlig hälsning
Hasse Arnbom
Tittarservice

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail Tags: , ,