SEB bojkottar Israel = USA bojkottar SEB

”New Yorks guvernör: Bojkottar du Israel så bojkottar New York dig (2016)”

Världen Idag har publicerat uppgifter under dagen om att SEB bojkottar de tre israeliska bankerna Bank Hapoalim, Bank Leumi Le-Israel och Mizrahi Tefahot Bank samt företag som på något sätt gör affärer med judiska företag på Västbanken eller är associerade med skyddsbarriären (!) mot terror. Även Hewlett Packard Enterprise (HPE), Elbit, Heidelberg Cement och Hyundai Heavy Industries finns med på SEB:s bojkottslista, skriver Världen Idag då de ”anses stötta bosättningar på Västbanken”.

SEB hycklar stöder vapenindustrin
SEB bojkottar 40 företag världen över men har verksamhet i t.ex. diktaturerna Kina och Ryssland…

SEB har däremot inga problem med t.ex. Kina och Ryssland – länder som bryter mot alla tänkbara mänskliga rättigheter och demokratin. Hur ser för övrigt SEB:s affärer ut i den arabisk-muslimska världen? Eller i Sydostasien? Eller i Afrika? SEB gör således en selektiv bojkott, såsom nazisterna på 1940-talet, en bojkott som inte är logisk och än mindre rättvis. Till och med barriären som har sparat 1000-tals med liv genom åren är i SEB:s ögon ett ont ting.

Världen Idag: ”Michael Cohn, själv företagare samt ordförande för Förenade Israelinsamlingen, tycker inte att det är ett giltigt skäl att blockera HPE.
– De här gränskontrollerna, som man slår ner på, infördes faktiskt för att skydda civila israeliska medborgare efter flera år av fri passage som bara ledde till terrordåd, säger han.
– Att israeler ska få skydda sig kan ju inte rimligtvis gå emot internationell rätt, och därför kan man inte straffa HP för detta. Själva situationen kring Israel är komplex och inte entydig, vilket skiljer den från många andra konflikter. Nordea valde för några år sedan att efter en granskning fortsätta sitt samarbete med två av de tre israeliska banker som svartlistas av SEB.” Vidare att ” – Man har utelämnat en rad företag som är konkurrenter till svenska företag som Saab, samtidigt som SEB fortsätter att investera i kinesiska banker som investerar i Iran. Så man kan fråga sig om detta handlar om etik eller om affärer och politik, säger han.
– Traditionellt finns det starka kopplingar mellan Socialdemokraterna och SEB-sfären, och att utrikesdepartementet skickar biståndspengar till Västbanken utan att få veta i detalj vad de går till och därmed understödjer fängslade terrorister. Så detta kan slå tillbaka på olika sätt mot både Sverige och SEB.”

Delstaten New York och många andra delstater i USA kommer att bojkotta SEB
Delstaten New York och många andra delstater i USA kommer att bojkotta SEB

SEB kommer utan tvekan att bli själva bojkottade, bl.a. i USA där bl.a. New Yorks nuvarande guvernör Andrew Cuomo har gjort uttalandet att ”If you boycott Israel, New York will boycott you”, utöver lagstiftning emot bojkott liksom i många andra amerikanska delstater. I en artikel i Washington Post 10/6 förklarade guvernören att New York kommer att dra in alla medel i de fall där det kan misstänkas att företag och institutioner bojkottar Israel och går således den rasistiska BDS-rörelsens ledband. Utöver det kommer New York att publicera offentliga listor på institutioner och företag som bojkottar Israel för att allmänheten i sin tur ska kunna bojkotta de rasistiska bojkottarna.

Många delstater i USA vägrar att ha något att göra med företag som bojkottar Israel vilket kommer förstås att innebära konsekvenser för SEB:s varumärke samt möjligheter då man väljer att stödja BDS agenda och göra i övrigt en katastrofal S-ledd regering nöjd i Sverige.

 

Totalt bojkottar SEB 40 företag från olika länder:

AES
Agrium
Alstom
AviChina Industry & Technology
Bank Hapoalim
Bank Leumi Le-Israel
Barrick Gold
Centrais Electricas Brasileiras
Chevron
Cia Energetica de Minas Gerais Pref
Cintas
Cosan SA Industria e Comercio
Daewoo International
Deutsche Telekom
Dongfeng Motor Group
Elbit Systems NEW
Enbridge NEW
Goldcorp
HeidelbergCement
Hewlett Packard Enterprise
Hyundai Heavy Industries
Incitec Pivot
Innophos
Lockheed Martin
Marathon Petroleum
MERLIN ENTERTAINMENTS
Mizrahi Tefahot Bank
Phillips 66 NEW
POSCO
Potash Corp of Saskatchewan
Prosegur Compania de Seguridad
Renault
Royal Dutch Shell (London GBP)
Serco Group
SK Innovation
Spectra Energy
T-Mobile US
Transcanada
Wal Mart Stores Inc Com
Vale

Få hjulet att börja spinna mot SEB, kontakta New Yorks guvernör Andrew Cuomo och skriv att SEB ska bojkottas av delstaten då SEB bojkottar Israel.

Artikeln i Världen Idag »

Danska och norska företag bojkottas i USA p.g.a. sin bojkott mot Israel (2016) »

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail Tags: