Pro-palestinsk reporter ändrade sin syn på konflikten

Publicerat 2017/02/17

Hunter Stuart skriver på Jerusalem Post 15/2 hur han ändrade sin pro-palestinska syn på konflikten mellan palestinier och israeler efter att på plats bevakat konflikten.

Han började med tiden ifrågasätta stereotyper och vanföreställningar om konflikten där Israel svartmålas. Bl.a. insåg att han det råder dubbelmoral bland medier där ”… medierna var ovanligt fixerade vid att lyfta fram de moraliska bristerna i Israel, medan andra länder agerat på oändligt mycket mer avskyvärda sätt.” Han nämner Egypten som exempel där ”Egyptens president används bulldozers och dynamit för att riva en hel stadsdel i Sinaihalvön i den nationella säkerhetens namn och folk märkte det knappast.”

Vidare uppmärksammar reportern något väldigt deprimerande inför framtiden då han skriver att även den mest utbildade palestinska överklassen förkastar 2-statslösning och avisar 100% av Israel.

Vidare att om ”palestinierna får sin egen stat på Västbanken, vad är det som säger att de inte skulle välja Hamas, en islamistisk grupp som åtagit sig att Israels förstörelse? Det är precis vad som hände i Gazas demokratiska val 2006. Lyckligtvis är Gaza något isolerat och dess geografiska isolering – plus den israeliska och egyptiska blockaden – begränsar skadan som gruppen kan göra. Men att ha dem i kontroll över Västbanken och hälften av Jerusalem är något Israel uppenbarligen inte vill. Det skulle vara självmord. Och inget land kan förväntas samtycka till sin egen undergång.”

Fortsättning »

 

Ett tillägg till artikeln är att Egypten har i praktiken en fullständig blockad mot Gaza då gränsen oftast är stängd. Israel tillämpar en sjöblockad men varutransporter etc. fortsätter som vanligt 5 dagar i veckan, även när palestinska raketer regnar ned över Israel.

Qatar kritiserar Palestinska myndigheten (PA) för energiproblem i Gaza » 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail Tags: