President Trump skällde ut Abbas

Israelisk media rapporterar att president Trump skällde ut Abbas vid deras möte i Betlehem i förra veckan. Anledningen var att Israel innan mötet hade bevisat för den amerikanske presidenten att Abbas inte gör något för att stoppa uppvigling till våld och terror där bl.a. det palestinska skolsystemet används som ett hatverktyg. Vidare sa president Trump till Abbas att den palestinske ledaren hade ljugit för honom vid deras första möte i Washington i april månad då han påstod att han var för fred med Israel, vilken uppenbarligen inte stämmer.

Norge har också markerat tydligt gentemot den palestinska terrorkulten då man kräver pengarna tillbaka för ett palestinskt ”kulturcenter” som man sponsrade på Västbanken, p.g.a. att det blev uppkallat efter en palestinsk terrorist som massakrerade 38 israeler, varav 13 barn 1978. Även FN har meddelat att man inte kommer att stödja verksamheten på centret. FN hade givetvis aldrig dragit tillbaka sitt stöd såvida inte Trump-administrationen så tydligt har klargjort att det är nya spelregler som gäller. Det går således inte lika lätt som tidigare att demonisera Israel i FN:s arabisk-muslimska styrda lekstuga eller stödja verksamheter uppkallade efter mördare. Eller som USA:s nya FN-ambassadör uttryckte det en ”ny sheriff har kommit” och det indikerar att den gamla anti-israeliska hållningen i FN inte längre tolereras av USA, utan potentiella konsekvenser.

Mahmoud Abbas lär vara i chocktillstånd nu efter uppläxningen och han borde rimligen ställas inför rätta då han ger stöd till terror. Abbas var för övrigt huvudansvarig av finansieringen för att genomföra massakern på 11 israeliska olympiska idrottsmän i München 1972, där även en tysk polisman dödades.

Mer information: i24News – Times of Israel – Jewish Chronicle

Norge kräver att få tillbaka Palestinabidrag »  

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail Tags: