Palestinsk ambassadör i Sverige kallar palestinsk terror för “senaste vågen av protester”

Palestinsk ambassadör i Sverige: Terrorvågen är en "proteströrelse"

– Den palestinska ambassadören i Sverige bekräftade av misstag den palestinska ledningens syn på terror.

Igår sände SVT programmet Agenda där Israels ambassadör i Sverige, Isaac Bachman, samt den palestinska ambassadören, Hala Husni Fariz, deltog. Intervjun med den palestinska ambassadören blev som väntad där ambassadören försökte undvika obekväma frågor genom att helt enkelt tala om annat. Det fick SVT:s programledare att vid ett tillfälle utbrista “Det var inte min fråga” gällande ett “svar” från ambassadören.

Fariz bekräftade den palestinska ledningens syn på terror genom att säga “… senaste vågen av protester…” Att knivhugga en judisk pojke 13 gånger, vilket skedde häromdagen, är alltså en form av “protest” – inte undra på att det aldrig har blivit fred med palestinierna och att Israels säkerhetsarrangemang måste vara omfattande när palestinierna lider av ett terrorstyre som manipulerar t.o.m. sina barn att vilja mörda israeler.

Ambassadören hade ingen förståelse varför israeler känner att de måste beväpna sig under den pågående palestinska terrorvågen utan svarade istället “… vi (palestinier) står helt försvarslösa…” och började därefter prata om Västbanken. Med andra ord försöker återigen komma ifrån själva kärnfrågan i programmet, nämligen den palestinska terrorismen som plågar Israel.

Hon fick även frågan vad hon tycker om uppmaningar till palestinska ungdomar på internet att mörda civila israeler vilket hon inte fördömde utan började tala återigen om andra områden. Då frågade programledaren om hon tror att SVT har hittat på de exempel avseende uppmaningar att mörda som hade visats i programmet och fick som svar att det trodde hon inte men att det saknade verklighetsgrund… med andra säger hon emot sig själv utan att märka det eller bry sig.

På frågan om den Palestinska myndigheten (PA) har fördömt knivmorden på israeler så undvek hon frågan vilket är fullt förståeligt då hennes chef, Mahmoud Abbas, själv uppmanar till mord på civila israeler…
*********************’
—>>>
– Kontakta utrikesminister Margot Wallström: utrikesdepartementet.registrator@regeringskansliet.se. Fråga henne om svenska skattemedel ska användas till en regim som uppmanar till mord?
<<<—

Video: SVT:s Agenda intervjuar Israels ambassadör i Sverige Isaac Bachman

Tags:
Top