Palestiniernas toppförhandlare bad USA:s kvinnliga FN-ambassadör att ”hålla käften”

Publicerat 2018/03/01

 

Saeb Erekat, palestiniernas ”toppförhandlare” avseende fredsförhandlingar med Israel, krävde att USA:s FN-ambassadör Nikki Haley skulle ”hålla käften” och att hon var ”fräck”, när hon kritiserade Mahmoud Abbas tidigare under månaden.

Ambassadör Nikki Haley kommenterade 20/2, när Säkerhetsrådet höll session, Erekats ovärdiga utspel med att säga att ”Jag kommer INTE att hålla käften”, rapporterar Jerusalem Post. I samma session lyssnade både USA och Israel på Mahmoud Abbas men när det var dags för USA att tala lämnade Abbas likt den enväldige diktatorn han är sessionssalen. Mahmoud Abbas vet att han är en biståndsfinansierad diktator i arabvärlden och därför lämnade han sessionssalen i Säkerhetsrådet när han visste att kritik skulle riktas mot honom och hans diktatoriska styre. Trots allt är biståndet kravlöst och han behöver inte göra något alls för att få miljardtals med kronor i bistånd, särskilt från Sverige. Han uppfyller vidare alla kriterier för att klassas som diktator. Den andra halvan på Gaza styrs som bekant av talibanliknande palestinska islamister.

Ambassadör Haley anmärkte under sitt tal i Säkerhetsrådet att rådet sitter månad efter månad och gör Israel – det mest demokratiska landet i Mellanöstern – syndabock för regionens problem när rådet istället borde fokusera på säkerhets- och humanitära utmaningar i Syrien och andra områden i Mellanöstern.

Till sist skickade ambassdör Haley budskapet till Abbas att USA kommer inte tvinga honom till förhandlingsbordet; ”… vi kommer inte att jaga efter dig.”

Mer information »

Danmark och Norge skärper krav på palestinskt bistånd – Sverige planerar inte att göra något liknande (2018) »

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail Tags: