Myten: ”Säkerhetsbarriären förhindrar upprättandet av en palestinsk stat”

Publicerat 2018/02/03

Fakta: Som alla förstår är den bifogade bilden nedan där en tross delar upp yta för respektive simmare ironi. Dock är det dessvärre på den nivån som flera ”experter” har uttalat sig om Israels säkerhetsbarriär som kallas för ”mur” trots att enbart 5-10% består av just mur.

Myten: ”Säkerhetsbarriären förhindrar upprättandet av en palestinsk stat”

Israels säkerhetsbarriär har varit extremt kostsam att bygga för Israels skattebetalare och är ett försök att hindra palestinska terrorister att ta sig in i Israel och utföra attentat mot civila. Under tre år, från 2000 till 2003, utförde palestinska terrorister hela 73 attacker med resultatet 293 mördade israeler och 1 950 skadade – då ingen säkerhetsbarriär existerade. Sedan konstruktionen av barriären har antalet terrorattacker minskat med mer än 90% (!).

 

Israels säkerhetsbarriär består till 90-95% av stängsel

Israels säkerhetsbarriär består till 90-95% av icke-mur

Varför kombinationen mur och stängsel och inte enbart t.ex. stängsel? Där det finns mur istället för stängsel beror till största delen för att försvåra för palestinska krypskyttar att skjuta mot israeliskt territorium från palestinskt område. Israels säkerhetsbarriär är således ett resultat av palestinsk terrorism och av att palestinierna inte vill ingå fred med Israel.

FN har, förstås, kritiserat Israel för säkerhetsbarriären men har själva byggt en barriär runtom högkvarteret i New York City… det är så FN fungerar och det går inte att ta FN på allvar – trots allt består majoriteten av medlemsländerna av diktaturer eller styrelseskick som inte respekterar demokratiska val eller fria medier.

Europarådet kräver att palestinierna slutar att finansiera terrorism (2017) »

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail Tags: