Missvisande rubriker av Israels strategiska attacker mot mål i Syrien

Publicerat 2017/05/12

Det börjar bli extremt irriterande av att läsa rubriker som att ”Israel tillåts bomba Syrien”, och dess olika avarter, som alla indikerar att Israel utför attacker i Syrien med någon eller ingen tillåtelse från Ryssland. Rubrikerna ger dessutom ett intryck av att Israel skickar upp plan och bombar likt ett lotteri och hoppas på det bästa. Så fungerar det givetvis inte. Israel – låt oss nu vara ÖVERTYDLIGA gällande Israels attacker i Syrien och för all del även i Gaza. Det här är inga nyheter för dig som har följt SB, IDF eller Israels ambassad i Stockholm under en längre tid: Israel utför ALDRIG attacker mot regimen Assad så länge det inte handlar om vapentransporter till den libanesiska terrororganisationen Hizbollah eller om den syriska regimen på andra sätt inte utför konkreta hot mot Israel vilket stavas i praktiken RAKETER avsedda att skickas iväg mot Israel.

Regimen Assad/Syrien har inget intresse alls i detta nu att starta krig mot Israel då det vore slutet i bokstavlig mening för Assad personligen och hans avskyvärda regim (glöm nu bort alla Jihadgrupper som vill få bort honom – de är ju självklart alla utan undantag bestialiska). Vi pratar ju om MELLANÖSTERN. Eller som Israels ambassadör i Sverige, Isaac Bachman, häromdagen uttryckte det: ”Det är en region som domineras av totalitarism, extremism, våld och intolerans – med Israel som det enda undantaget” (https://www.facebook.com/stoppaisraelbojkotter/posts/1429538423769673).

För att uttrycka det hela milt: Israel utför EXAKTA ATTACKER mot mål i Syrien. Israel skickar inte upp plan i hopp om att kunna träffa något legitimt. Därför är det så oerhört viktigt för rubriksättare att använda sina små grå och skriva rättvisande rubriker. Artikeln kan bli intressant ändå utan att använda journalistiska dirty tricks. Det gäller förstås även Gaza.

Avslutningsvis, Israel frågar INTE Ryssland om lov att bomba legitima terrormål i Syrien vilket i praktiken handlar om 99% vapentransporter till libanesiska Hizbollah. Det Ryssland behöver göra är enbart att se till att det inte förekommer israeliska förluster vid attacker orsakade av ryskt missilförsvarssystem etc. för om det sker kan Ryssland knappast räkna med israelisk överseende. Även om Israel försöker ha en anständig relation med Ryssland så är landet, likt Turkiet, en despotisk regim som absolut inte kan ges förtroende.
Till sist, var stolt över Sveriges försvarsmakt – de soldater och alla andra som är en del av försvaret förtjänar all tänkbar respekt. När det smäller så vill vi alla bli försvarade med VAPEN. Allt annat tankesätt är bara löjeväckande och ansvarslöst.

Israel skyddar druserna i Syrien från Islamiska staten (2017) »

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail Tags: