Mahmoud Abbas uppmanas komma till Knesset och tala om fred

Publicerat 2016/09/23

Igår höll premiärminister Benjamin Netanyahu ett tal inför FN:s generalsförsamling i New York och bjöd in – återigen – palestiniernas ledare Mahmoud Abbas för att ”tala till det israeliska folket vid Knesset i Jerusalem.” I gengäld erbjöd sig premiärminister Netanyahu – återigen – att ”gärna komma för att tala fred med det palestinska parlamentet i Ramallah.” Vidare: ”Jag uppmanar president Abbas: du har ett val att göra. Du kan fortsätta att underblåsa hat som du gjorde i dag eller så kan du äntligen konfrontera hat och arbeta med mig för att skapa fred mellan våra två folk.”

Jerusalem Post rapporterar att premiärminister Netanyahu inledde sitt tal genom att kritisera det internationella organet för att konsekvent fördöma Israel och kallade det för ”en skam” och ”en moralisk fars.” Han kallade också FN:s råd för mänskliga rättigheter för ett ”skämt” och Unesco för en ”cirkus”. ”Ju tidigare FN:s besatthet med Israel slutar, desto bättre för Israel, desto bättre för era länder och desto bättre för FN självt”, sa premiärministern.

Problematiken kring bosättningar på Västbanken kommer att lösas, däremot är de inte kärnan i konflikten menade premiärministern, utan är istället den ”palestinska vägran att erkänna den judiska staten inom några gränser.” De ”verkliga bosättningarna palestinierna är ute efter är Haifa, Jaffa och Tel Aviv”, förklarade han.

Premiärminister Netanyahu diskuterade också den palestinska anstiftan till hat och sa att ”hundratusentals palestinska barn indoktrineras med hat varje dag, varje timme. Detta är barnmisshandel”, fortsatte han.

Isaac Bachman, Israels ambassadör i Sverige, skriver på sin informationssida på Facebook gällande talet att ”Det beskriver kärnan i konflikten och placerar i ljuset de element som inte diskuteras alls i Sverige där innehållet är känt naturligtvis men där det inte finns något behov av hårda fakta som kan komma att skildra negativt palestinierna och det stora antal som är deras automatiska och blinda efterföljare. Lyssna på talet och ge en särskild uppmärksamhet åt den del som startar vid 16:25 och avslutas 30:00.”

Premiärminister Benjamin Netanyahus tal i FN:s generalförsamling 22/9:

Fortsättning »

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail Tags: