Libanes: ”Firar du den kristna påsken? Var då inte en hycklare utan stå med Israel”

Publicerat 2017/12/24

Den libanesisk-kanadensiska författaren Fred Maroun förklarar varför kristna bör stå med Israel inte bara i ord utan också i handling: Det finns bara ett land i Mellanöstern, där den kristna befolkningen inte bara växer, men där kristna har full rätt att utöva deras religion.

Utdrag

I Libanon, där kristna en gång var den stora majoriteten av befolkningen, är kristna bortjagade med våld och p.g.a. det ökande inflytandet från islamisk extremism. Jonathan Adelman i Libanon har tidigare rapporterat att ”den kristna befolkningen under de senaste 100 åren minskat från 78% till 34%.”

Det finns bara ett land i Mellanöstern där den kristna befolkningen inte bara växer, men där kristna har fulla rättigheter att utöva sin religion som de finner lämpligt och kan delta i landets demokratiska process som medborgare. Denna plats är naturligtvis Israel.

Förutom att skydda sina kristna skyddar Israel också heliga kristna platser under dess kontroll. I vissa arabländer bränns kyrkor ned  som kan ställas emot att en av Israels grundlagar är ”skydd av heliga platser” som säger att ”den som vanhelgar eller på annat sätt bryter mot en helig plats skall dömas till fängelse för en period på sju år.”

Om de kristna har ett samvete måste de stå med Israel och de måste göra det högt och öppet. Ännu viktigare: de kristna måste stödja Israel, inte bara i ord, som västerländska politiker är förtjusta i att göra, men också i handling.

Om du är en kristen, var inte en hycklare. När du firar påsk i år tänk på Israel i ditt sinne och i ditt hjärta och gå sedan ut och ge ditt stöd till Israel i dina handlingar.

Fortsättning »

Israel skickade kondoleanser till de kristna offrens anhöriga efter islamisternas kyrkoattacker i Egypten (2017) »

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail Tags: