Libanes: ”Att besöka Israel är ett privilegium, inte en rättighet”

Publicerat 2018/01/18

”När någon hatar ett land till den punkt att de vill förstöra det och ber om rätten att komma in i det landet så är det hyckleri och att kräva rätten är oerhört skamlöst. Dessa människor är bortskämda brats.”

Fred Maroun, kanadensisk medborgare med libanesiskt ursprung, skriver i Jewish Press 14/1 bl.a. att:

”Jag kommer att besöka Israel senare i år. Jag har blivit varnad för att israelisk flygplatssäkerhet är omfattande och då jag är kanadensisk med libanesiskt ursprung kommer det sannolikt att bli ännu mer omfattande för mig. Jag är beredd på det samtidigt som jag är tacksam för möjligheten att kunna besöka Israel.

Under 2017 dog 16 personer i Israel på grund av arabisk terrorism. För ett antal år sedan var talet mycket högre. Mellan september 2000 och december 2005 dödades till exempel 1 100 israeler på grund av arabisk terrorism. Säkerhet är ett pris som besökare måste betala men än mer viktigare är det ett pris som Israel tvingas betala för att skydda sig mot arabisk terrorism.

Att kunna besöka Israel är ett stort privilegium, inte en rättighet. Det är därför jag är förbluffad av några av de internationella reaktionerna på Israels beslut att förbjuda 21 BDS-grupper att komma in i Israel.

• BDS-rörelsen sprider lögnen om att Israel diskriminerar israeliska araber trots att israeliska araber har lika rättigheter och som dessutom används för att välja ledamöter som är emot Israels existens. BDS-rörelsen sprider denna lögn samtidigt som de vet att arabiska stater är de som tillämpar apartheidregler av deras minoriteter, inklusive judar som nästan alla har jagats bort från den arabiska världen från en befolkning på 851 000 judar 1948 till endast 3 330 judar år 2017.

• BDS-rörelsen vill översvämma Israel med miljontals ättlingar till palestinska flyktingar och således förvandla Israel till en arabisk stat.

• BDS (Bojkott, Desinvesteringar och Sanktioner) metoder består, som namnet antyder, av att försöka förstöra den israeliska ekonomin.

Israel har absolut ingen skyldighet att låta sådana människor komma in i landet. Det finns ingen automatisk rätt att komma in i något land som man vill. Det är ett privilegium som måste förtjänas. Irish Times skriver att detta förbud signalerar en ‘högergående drift i israelisk politik’ och att det är ett ‘drag av en högregering som är angelägen om att blidka sina hardliners’. Det här är intressant eftersom jag är en arab som är stolt vänster och ändå stöder jag fullt ut förbudet. Faktum är att jag undrar varför det inte skedde tidigare.

När någon hatar ett land till den punkt att de vill förstöra det och ber om rätten att komma in i det landet så är det hyckleri och att kräva rätten är oerhört skamlöst. Dessa människor är bortskämda brats.”

Mer information »

Palestinagrupperna får inte åka till Israel »

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail Tags: