Ledande palestinsk nyhetsbyrå sprider 2000-årig klassisk antisemitism

Publicerat 2018/03/03

En tidigare högt uppsatt Hamas-medlem har, återigen, fått en bisarr antisemitisk artikel publicerad i Palestinian Ma’an News Agency som är en ledande palestinsk nyhetsbyrå, rapporterar Jerusalem Post. Artikeln är präglad av klassisk antisemitism vilket går tillbaka 2 000 år i tiden. Det handlar förstås om judiska ritualmord och spreds och sprids fortfarande i hopp om att rättfärdiga våld mot judar eller demonisera.

I artikeln förs det bisarra påståendet att judar tillsätter icke-judiskt blod i bakverk inför Purim. Mord och användande av blod från offren går igen oavsett vilken judisk högtid det handlar om, när denna typ av antisemitism sprids. Förutom det bisarra vad det gäller ritualmord då det är helt i strid med judisk teologi som förbjuder mord och konsumtion av djurblod. Men antisemiter styrs ju inte av fakta eller logik utan slutmålet, historiskt sett, har varit att kunna hitta skäl till att organisera pogromer och våld mot judar. Kulmen nåddes ju under 1930-talet då nazisterna började sprida omfattande propaganda att judar utförde rituella mord. Utan den 2000-åriga antisemitismen hade Förintelsen aldrig varit möjlig.

I och med den palestinska nyhetsbyrån publicerar klassisk antisemitism indikerar det att palestinierna är långt borta från en egen stat då man fortfarande har ledande medier som sprider antisemitism och nazistisk propaganda. Det räcker inte att säga ”Enbart ointelligenta palestinier tror på judiska ritualmord” eller liknande anti-judisk propaganda, utan när ledande nyhetsbyråer sprider det så indikerar det hur sjukt det palestinska samhället är och att Israel givetvis, mer än någonsin, måste ha säkerhetsgarantier i ett ev. fredsavtal för sin överlevnad. Det går inte att ge förtroende till det palestinska ledarskapet utan allt måste regleras på fältet – ”Vad du ser är vad du får” med andra ord.

Oacceptabelt att skattepengar uppmuntrar terrorism »

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail Tags: