Klarsynt egyptisk muslimsk programledare om den arabisk-muslimska världen

Publicerat 2017/06/24

Den 19 juni sändes ett program i egyptisk television där Youssef Al-Husseini var programledare. Programmet är intressant då den är sällsynt kritisk till den arabisk-muslimska världen, vilket är det rätta att gå för att eventuellt lyckas åstadkomma någon form av positiv förändring. Även turkarna får sig en släng av sleven från programledaren. Tyvärr undviker han den arabisk-muslimska avskyvärda behandlingen av Israel eller hur arabiska-muslimska länder samt Iran körde ut judar från 1920-talet och framåt. Han uttrycker vidare bl.a. besvikelse över att den arabisk-muslimska världen har bidragit så lite till forskning under de senaste 1000 åren. Innovationer är som bekant inte synonymt med pengar – hade det varit så borde rimligen arabiska oljestater vara ledande inom alla möjliga områden och inte som nu vara 100 år, eller långt mer, efter i många områden.

Utdrag

I alla tidigare fordonsattacker (med undantag av en terrorattack nära en moské i London) under 2016 och 2017 var ”hjältarna” tyvärr muslimer. Och sedan undrar folk varför de hatar oss. Om de inte gjorde det, skulle det vara något mentalt fel med dem. (Vi) använder vapen, slaktar människor, piskar människor, bränner människor, kör över folk, placerar ut sprängladdningar och bilbomber. Varför förväntar du dig fortfarande att de ska älska dig? Berätta vad muslimerna har bidragit till världen under 1900-talet? Ingenting.

Vad har de turkiska muslimerna i det ottomanska staten bidragit till väst? Slakt, massakrer, spetsat européer på spjut… Det är sant. Det är vad turkarna gjorde i Europa på 1600-1700 talen. Vad gjorde de muslimska turkarna mot deras arabiska grannar, varav de flesta är muslimer? De förslavade dem, torterade dem och gav dem överdrivna skatter. De gjorde deras liv outhärdliga.

Vad har muslimerna visat väst annat än attacker av deras huvudstäder? Vad har visat muslimerna visat västerlänningar för att få dem att älska dem och bli välkomnade i deras länder? Efter allt detta frågar du fortfarande mig varför de hatar oss?! Och folk uppfinner nya tankesätt som att en ”global konspiration mot islam.” En global konspiration mot islam skulle innebära att muslimer massakreras runt om i världen. Motsatsen är sann. Det är icke-muslimer som massakreras. Har jag rätt, eller vad? Då säger du kanske: Har du funderat de muslimska minoriteterna i Indien eller Mali? För att berätta sanningen, vad jag ser är att muslimer begår massakrer mot kristna och andra över hela världen. Låt oss anta att västvärlden är konspirerar mot muslimer och bara den negativa bilden. Vilken är då din positiva bild?

Vad har de arabiska länder bidragit till världen? Ingenting. Vad har de islamiska länderna bidragit till världen? Ingenting. Vad har de bidragit inom vetenskaplig forskning? 2,3,4 eller 10 forskare under loppet av 1435 år? C’mon man! Låter oss glömma 435 år och bara hålla oss till de senaste 1000 åren. Tio viktiga forskare under 1000 år?!

Och sedan säger du att ”Terror-sponsrade länder som Storbritannien förtjänar (att bli attackerade)…” Nonsens! Folk förtjänar inte att bli dödade, slaktade eller överkörda av en bil.

Länk till Memri som uppmärksammade programmet »

“World Refugee Day” – vi minns 850 000 judiska flyktingar som blev utkörda från muslimska länder »

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail Tags: