Jerusalem-erkännandet: USA ljusglimten i världen

Publicerat 2017/12/06

Efter att USA beslöt att erkänna officiellt Jerusalem som Israels huvudstad 6/12 och det logiska beslutet att även flytta ambassaden till just Jerusalem haglar hyckleriet från omvärlden som aldrig förr.

Ta t.ex. Margot Wallström. Hon ”beklagar djupt” USA:s erkännande att det sker innan fredsförhandlingarna mellan palestinier och israeler är avslutade. Förhandlingar som det palestinska biståndsstyret för övrigt vägrar komma till. Dessutom kräver hon nu att Säkerhetsrådet kallas in till ett extra möte för att diskutera erkännandet. Däremot hade Wallström inga problem med att erkänna ”Palestina” innan e.v. fredsförhandlingar hade avslutats med israelerna.

Efter erkännandet har hon ju gjort klavertramp nästintill i det oändliga i förhållandet till Israel. Misstag? Självklart inte, hon och den svenska S-ledda regeringen vet exakt vad man gör. Stefan Löfven kan sparka Wallström när som helst men då han har samma syn och agenda som Wallström så gör han det inte. Wallström och Löfven är de två största politiska katastroferna som har drabbat Sverige sedan Olof Palmes tid.

Det nya mantrat som nu kommer att vara är att ”Jerusalem skulle ju vara med i slutfasen av fredsförhandlingarna” och då kommer den logiska frågan ”skulle inte en ny arabisk stat i form av ”Palestina” bli ett resultat av fredsförhandlingar?

TACK USA FÖR ATT STÅ UPP FÖR DET MORALISKT KORREKTA!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail Tags: