Israelisk oppositionsledare uppmanar EU att upphäva inbjudan till BDS-grundaren

Publicerat 2018/02/27

Isaac Herzog, oppositionsledare för arbetarepartiet, har skrivit till den EU-parlamentariker som har bjudit in BDS-grundaren Omar Barghouti för att tala vid EU-parlamentet och uppmanar att upphäva inbjudan, rapporterar Jerusalem Post. Anledningen är, skriver Herzog, att Barghouti underminerar ansträngningarna för att främja fred i Mellanösterns och hjälpa det palestinska folket.

Herzog skriver bl.a. att ”BDS-rörelsen främjar en extrem och helt ensidig position. Denna rörelse främjar inte bara en orättvis diskriminering mot Israel och dess medborgare, men dess anhängare uppmanar skamfullt att Israel ska demonteras och ersättas med en enda arabisk majoritetsstat. Detta är emot EU:s värderingar och dess medlemmar och i motsats till preferensen hos en majoritet av israeler och palestinier som gynnar en tvåstatslösning.”

Vidare skriver Herzog att BDS är ett ineffektivt verktyg för att främja palestinska rättigheter på Västbanken. Han förklarade också att bojkotter som riktar sig mot bosättningsindustrin i synnerhet skadar dem som de hävdar att stödja, eftersom 10 000-tals palestinier är beroende av dessa industrier för sin försörjningsförmåga och åtnjuter löner och förmåner som är betydligt högre än de genomsnittliga  inkomsterna hos palestinska arbetsgivare.

Kristna ambassaden anklagar den S-ledda regeringen i Sverige för dubbelmoral »

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail Tags: