Islam genererar våld – hur går det att reducera?

Publicerat 2018/01/28

Våra tankar går till alla de som mördades i Frankrike och en av de frågor som vi alla ställer oss är varför mörda i islams namn? Denna gång skedde det i Frankrike och våld, död och terror i islams namn sker dagligen någonstans världen över med ofattbart mänskligt lidande.

En TV-debatt genomfördes under dagen med fyra deltagare på Sky News där bl.a. talesmannen för Muslim Public Affairs Committee, Asghar Bukhari, deltog. Som förväntat så uttryckte tre av de fyra deltagarna utan omsvep sina kondoleanser avseende morden på den franska karikatyrtidningen Charlie Hebdo, med undantag av en, nämligen representanten för Muslim Council of Britain. Istället försökte han visa hur muslimer är så förolämpade av den franska karikatyrtidningen vilket gjorde att en av deltagarna i TV-programmet exploderade av ilska för hans okänslighet för de 12 mördade (nu är antalet minst 16 efter de fyra döda i en judisk matbutik i Paris).

Säg den som inte som är ”förolämpad” av Charlie Hebdo? Judar, kristna, politiker m.fl. grupper har fått utstå tidningens satiriska teckningar och där tidningen även har publicerat antisemitiska och anti-kristna karikatyrer utan, förstås, några våldsamma reaktioner. Så varför genererar islam våld? En av deltagarna i Sky News menade helt riktigt att muslimska ledare världen över måste ta sitt ansvar och föra in islam i den moderna världen och överge eller modifiera nuvarande muslimska militanta tolkningar av koranen. Inget särskilt revolutionerande förstås utan logiskt. Samma person pekade också på att profeten Muhammed inte genomförde krig och koloniseringar av områden enbart då han var militärt underlägsen – något också att tänka också på nu när t.ex. IS genomför sina militära bestialiska terrorkampanjer.

Dessutom, de extrema muslimer som vill införa sharia i Europa och USA är således de som försöker påverka muslimska församlingar att dra klockan tillbaka århundraden tillbaka i tiden – varför överhuvudtaget ge dem uppehållstillstånd när t.ex. Saudiarabien och Iran säkert tar emot dem med öppen famn?

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail Tags: