Fyra sätt att slå mot antisemitiska BDS

Publicerat 2017/12/30

Jerusalem Post nämner i en artikel bl.a. fyra sätt där du på ett personligt plan kan slå mot den antisemitiska bojkottarrörelsen BDS och inte låta dig förledas av vilseledande fakta. SB har gjort några tillägg till artikeln.

Först och främst, BDS globala ledare palestiniern Omar Barghouti, har faktiskt utbildat sig bl.a. på ett ISRAELISKT universitet och är motståndare till själva existensen av den judiska staten Israel. När han får frågor om sin utbildning i Israel undviker han att svara genom att säga att det är av ”personlig natur”. Den ”logiken” kan enbart en rasist och antisemit inneha.

 

Exempel på fyra sätt hur bekämpa BDS:

1. Utbilda dig själv om fakta avseende Israel och den palestinsk-israeliska konflikten där muslimska länder är även involverade att försöka påverka konflikten. Ett exempel på det är den turkiska diktatorn och islamisten Erdogans många olika antisemitiska utspel och därför är det inte förvånande att på pro-palestinska möten kan det finnas fler turkiska flaggor än just palestinska. Turkiet är – utöver palestinierna – en av Irans fåtal vänner.

2. Läs nyheter och hålla dig uppdaterad om vad som händer i Israel. En rekommendation är att följa engelskspråkiga israeliska medier som t.ex. Jerusalem Post, Times of Israel, Ynet News, TV-kanalen i24NEWS och Israel National News. Om du vill läsa på svenska rekommenderas Världen Idag och Dagen då båda tidningarna anstränger sig för att ge en korrekt bild och inte som t.ex. statliga SVT och SR vilka överträffar varandra regelbundet avseende desinformation om Israel p.g.a. deras vänsterinriktade ”journalistik”.

3. Bli involverad i lokalpolitik – din röst kommer att vara inflytelserik mot BDS. Bli även medlem i Coop och gå på årsmöten så att inte BDS kapar årsmötena för deras antisemitiska agenda, vilket har skett.

4. Välj gärna Israel som resmål då turismen hjälper Israels ekonomi vilket blir även ett slag mot BDS:s mål att störa landets ekonomiska stabilitet och öka dess isolering.

Mer information »

Skattemedel utan kontroll till antiisraeliska föreningen Grupp 194 (2017) »

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail Tags: