”En regim som krossar den kreativa och konkurrenskraftiga andan i sitt folk är dömd att misslyckas”

Publicerat 2017/12/08

Premiärminister Benjamin Netanyahu har via en video visat hur misslyckad den iranska regimen är då den tvingar sina idrottsmän att förlora. Nedan följer ett utdrag från den.

Utdrag

”Jag trodde aldrig att jag skulle säga det här, men jag tror att Irans fientlighet mot Israel kan sammanfattas av erfarenheten från en enda iransk brottare som heter Alireza. För några dagar sedan var Alireza på väg att slå en rysk brottare i VM. Då beordrade hans tränare att han skulle förlora matchen. För i nästa omgång skulle Alireza behöva möta en israelisk brottare och Iran förbjuder sina atleter från att tävla mot israeler. Nu är det inte förvånande med tanke på att regimen i Teheran kräver att alla israeler ska förintas, att Israel ska förintas. Nu kommer det inte att hända. Jag försäkrar er: Vi kommer inte att låta det hända. Under tiden (som hotelserna pågår) är det Irans folk som betalar priset. När tränaren sa till Alireza att förlora matchen sa han att hela hans värld tycktes komma till ett slut. Tänk dig att en regering som förbjuder sina idrottare att tävla mot svarta, gays eller araber. Slut dina ögon och tänk på Alireza för ett ögonblick. Han tränade otaliga timmar. Han drömde att bli en världsmästare. Men den iranska regimen ser hellre att sina idrottare förlorar än tävlar mot israeler.

Alireza, jag vill att du ska veta att tyranner som gjorde att du var tvingad att förlora kommer själva att förlora. En regim som krossar den kreativa och konkurrenskraftiga andan i sitt folk är dömd att misslyckas. Så är även de som hotar att förstöra den judiska staten. De kommer själva att bli nere för räkning.” Till videon »

Den multietniska demokratin Israel (2017) »

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail Tags: