Bojkotta Israel? Starta med…

Publicerat 2015/12/26

JewishMediaAgency.com har sammanställt en lista över exempel på innovationer från Israel och som hycklande bojkottare av Israel måste avstå ifrån…

 

Utdrag och omskrivning:

Teknik

Steg 1: Ta bort alla datorprocessorchips från Intel Pentium och Celeron (för både stationära och bärbara datorer) eftersom de antingen har utvecklats eller tillverkas i Israel. Observera att den nya revolutionära Ivy Bridge-processorn från Intel kommer att tillverkas i Israel. Alla nuvarande operativsystem från Microsoft får inte användas då Microsoft är starkt beroende av sitt forsknings- och utvecklingscentrum i Israel.

Steg 2: Om din dator fortfarande fungerar efter att ha tillämpat steg 1 slå omedelbart av anti-virusprogram och brandväggar då risken är hög att tekniken i dem har sitt ursprung i Israel. Det gör att du givetvis inte kan öppna länkar längre i email då de kan vara smittade av virus. Ja, just det – du kan inte ens skicka e-post längre eftersom koden för att göra e-post möjlig överhuvudtaget har utvecklats vid universitetet Ben-Gurion i Israel 1980.

Steg 3: Kasta alla Smartphones då teknik för dem har utvecklats i Israel och där även de första Smartphones tillverkades. Mobil chipteknik – från ett enda israeliskt företag – har nu installerats i över 100 miljoner enheter! Dessvärre kan du inte heller använda SMS längre då…. ja du förstår… även SMS-tekniken har utvecklats i Israel. Inga 4G-enheter kan heller användas eftersom chipset är utvecklat i Israel.

Steg 4: Då stänger vi av röstbrevlådan då även den är uppfunnen i Israel.

Steg 5: Innan du använder något tryckt material, kontrollera att leverantören inte använder en israelisk enhet som sparar upp till 50% av det bläck som används. Att vara miljövänlig har ju förstås sina gränser – den drar vi vid Israel…

Steg 6: Använd inte Facebook. Nej, det handlar inte om att grundaren av Facebook är jude utan att Facebook (även en av grundarna till Google är för övrigt också jude) har många inbyggda tilläggsprogram som är utvecklade i Israel. Facebook har också ett utvecklingscenter i Israel. Flera sökverktyg på internet är Israelutvecklade så för säkerhets skull använd icke någon sökmaskin alls.

Steg 7: Använd inte Video On Demand (VOD) på din TV för att titta på filmer – du kan oavsiktligt se en annons som visas med hjälp av en israelisk programvara. Köp inte några spelkonsoler eftersom de sannolikt använder israelisk teknik.

Steg 8: Läs inte e-böcker då de kan innehålla israelisk teknik.

Steg 9: Köp inte en elbil eftersom det är sannolikt att den drivs med ett israeliskt batteri. Fortsätt du istället att sitta i trafiken och veta att du förorenar miljön och finansierar oljerika despotiska länder världen över.

Israel som Start-up Nation:

 

Mat och dryck

När det gäller mat och dryck se till att inga körsbärstomater ingår i mackan då körsbärstomater är utvecklade i Israel. Förbudet gäller även för honung och eventuella produkter som härrör från honung. Israel har nämligen utvecklat lösningar till det globala problemet med kollapser för bi-kolonier men tack vare en israelisk uppfinning så är det problemet löst.

Undvik att dricka något av världens erkända prisbelönta israeliska viner eller att dricka hemgjort kolsyrat vatten från marknadens ledande leverantör som är israelisk.

Undvik frukt från Sydafrika eller Peru då de ofta marknadsförs med israeliska varumärken. Inga jordbruksprodukter från följande områden och länder ska konsumeras då de använder konstbevattning och jordbruksteknik som tillhandahålls direkt från Israel: Större delen av Afrika, Kina, Indien, Indonesien (ett muslimskt land), Nepal och många andra.

Mycket frukt och grönsaker (inklusive organiskt) har förbättrats med hjälp av israelisk teknologi. Det kan ha räddat miljontals människor från svält i världen men fortsätt du bara med din egenproducerad frukt och grönsaker… – stort lycka till, säger vi.

 

Israeliska teknologier inom agrikultur:

Personlig hälsa

Förstör alla mediciner. Israels Teva Pharmaceuticals, den största tillverkaren av generiska läkemedel i världen, tillverkar förmodligen många av dina mediciner.

Cancer – ta inte någon form av medicinering eller behandling då israelisk spetsteknologi finns i många behandlingar mot cancer.

AIDS och HIV – undvik den enda i sitt slag där israelisk behandling förstör HIV-infekterade celler utan att skada friska.

Diabetes – mät eller injicera inte insulin med hjälp av ledande enheter som har utvecklats av israeliska forskare.

Multipel skleros (MS) – sluta ta Copaxone, ett av de mest effektiva läkemedel för behandling av sjukdomen.

Parkinson – här måste du vara särskilt observant då en hel del ledande behandling mot sjukdomen är utvecklat i Israel. Nej, du läste rätt. Inte bara ”behandling” utan ”ledande behandling” – stor skillnad.

Hjärtsjukdomar och åderförkalkning – använd inte israelisk teknik för tidig upptäckt av dessa.

Epilepsi – avbryt behandling som kan dra nytta av den israeliska upptäckten avseende den underliggande muterade genen samt kasta bort armband som skickar ut en varning när ett anfall är på gång.

Leversjukdom – överge de i Israel utvecklade behandlingarna som miljontals människor världen över använder.

Sömnapné – gör inga tester längre då en israelisk enhet med all sannolikhet används för diagnos.

Dysletiker? Dra då inte nytta av det israeliska internetbaserade avläsningssystemet.

Hudallergier får inte behandlas med en Israelutvecklad vänligare metod för behandling.

Innan någon form av operation eller medicinska tester utförs på sjukhus kontrollera att katetrar inte har skyddats från infektion med en ny typ av plast från Israel som inaktiverar mikroorganismer. Undvik halskirurgi eftersom det kan använda israeliska kirurgiska lasrar.

Se till att din koloskopi- eller gastroundersökning inte använder en intern israelisk kamera som PillCam.

Genomgå aldrig operation för att installera ett konstgjort hjärta då den första konstgjorda hjärttransplantationen ägde rum just i Israel.

Njurtransplanterade patienter måste vänta för givare av exakt samma blodgrupp och inte använda Israels revolutionerande nya metoder som kan använda donatorer från andra blodgrupper.

I händelse av en ryggmärgsskada eller sjukdom använd inte ryggradsimplantat som troligen är en israelisk produkt eller utveckling.

Hjärtrytmproblem får inte lösas med den israelisk-utvecklade hjärtpulsgeneratorn.

Kontrollera alla vacciner då många av dessa har utvecklats i Israel.

Se till att alla tagningar för röntgenbilder medför en strålningsrisk då det enda strålningsfria systemet är israeliskt.

Behandlingar som härrör från stamcellsforskningen måste undvikas eftersom de flesta av dessa är utvecklade i Israel.

Kontrollera att alla smärtstillande mediciner inte är baserade på soja då en israelisk läkare upptäckte den gynnsamma effekten av sojabönor.

Använd inte revolutionerande israeliska förband som räddade livet på t.ex. en senator i Arizona efter ha blivit skjuten i huvudet.

Skydda inte barn och spädbarn från plötslig spädbarnsdöd med systemet Babysense från Israel.

Använd inte Epilady (eller epilator) – två israeler uppfann denna hårborttagningsenhet.

– Slutligen avvisa tandvård eftersom tänderna kan behöva skannas med en israeliskt utvecklad scanner.

Israeliska innovationer inom hälsa:

 

Ovanstående innovationer är bara några exempel, läs mer om israeliska innovationer via Israelinnovation.se,välkommen.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail Tags: