BDS fula tricks underminerar rörelsen

Publicerat 2017/12/24

Den antisemitiska bojkottarrörelsen BDS måste vara konfunderade vid det här laget. Redan från starten 2005 började man sprida uppenbara lögner om Israel, lögner som underminerar organisationen fundamentalt. Den mest bisarra lögnen är att Israel är en apartheidstat, en lögn som är så lätt att bemöta. Den lögnen är en av flera anledningar som har gjort att politiker världen över inte vill associera sig med rörelsen. Case closed med andra ord. Dessvärre har BDS utvecklat sig till att bli en av de främsta källorna för antisemitism globalt och förra året konstaterade regeringspartiet i Tyskland att BDS har samma anda som nazisterna.

 

Sruli Fruchter skriver i Times of Israel den 16 juni bl.a. att

Sedan 2005 har BDS-rörelsen tagit tillfället i akt för att delegitimera och demonisera Israel inför allmänheten. Genom spridande av falska fakta om den palestinsk-israeliska konflikten tillämpar rörelsen tydligt på Israel, och endast Israel, en uppenbar dubbelstandard.

Bland de överflöd av villfarelser som BDS har spridit, tror jag att det mest absurda är att Israel är en apartheidstat. En kortfattad titt på fakta, samma fakta som BDS så tydligt väljer att ignorera, visar att ett sådant påstående är falskt. Medan politiken på Västbanken har kommit under kritik är sanningen att de som bor i Israels stat inte lever i ett system som förtrycker.

Israel är en blomstrande demokrati med minoritetsgrupper som araber och etiopier som ställer krav på regeringen. Dessutom har Israels högsta domstol haft en arabisk domare, arabiska diplomater och i det nuvarande israeliska parlamentet är det tredje största blocket i Knesset Joint Arab List. Dessa exempel gör BDS skrattretande när man jämför Israel med verkliga platser för apartheid, till exempel i det tidigare Sydafrika. Trots överväldigande fakta mot deras påstående är BDS fast besluten att sprida sin uppfattning om att Israel är en apartheidstat.

Fortsättning »

BDS jämförs med nazister av Tysklands regeringsparti CDU (2016) »

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail Tags: