Ambassadör Bachman om palestinsk aktivism i Europa

Publicerat 2016/05/09

”Än en gång visar det sig att den palestinska aktivismen i Europa syftar till antisemitism och stöd för terror”

– Av Isaac Bachman, Israels ambassadör i Sverige.

Utdrag

Den tidigare stormuftin av Jerusalem shejk Ekrima Sa’id Sabri som har inreseförbud till Nederländerna sedan 2007 på grund av sin antisemitiska retorik och uttalanden om Israel, är en av de kontroversiella talare som har bjudits in till en konferens i Malmö på lördag.
Det skriver Isaac Bachman, Israels ambassadör i Sverige.

På lördag, den 7 maj, äger konferensen Palestinians in Europe rum i Malmö. En av huvudorganisatörerna, Palestinian Return Centre, PRC, är terrororganisationen Hamas representanter i Europa.

I Hamas stadgar framgår att organisationens mål är att förgöra Israel och hela det judiska folket. Hamas betraktas som en terrororganisation av Sverige, EU, USA och många andra internationella aktörer. I Israel är PRC olaglig sedan år 2010.
PRC har organiserat flera konferenser som bjudit in högt placerade företrädare för Hamas, inklusive ledarna Khaled Mashaal och Ismail Haniyeh.

Flera kontroversiella talare har bjudits in till årets konferens i Malmö, först och främst den tidigare stormuftin av Jerusalem shejk Ekrima Sa’id Sabri, som har inreseförbud till Nederländerna sedan 2007 på grund av sin antisemitiska retorik och uttalanden om Israel.

I en intervju med den italienska dagstidningen La Republica den 24 april år 2000 förnekade Sabri att sex miljoner judar mördades under Förintelsen och påstod att den medförde betydligt färre dödsoffer.

Shejk Sabri motsätter sig mycket starkt att sälja land till judar, något han anser bör straffas med döden. Om en muslim säljer sin mark till en jude, anser Sabri att man inte bör få be för hans räkning eller begrava honom på en muslimsk begravningsplats.

I en intervju med den egyptiska dagstidningen al-Ahram al-Arabi den 28 oktober år 2000 gjorde Sabri ett stort antal antisemitiska uttalanden så som ”jag är fylld av ilska mot judarna”. I samma intervju konstaterar han att ”landet Palestina inte endast är Jerusalem; detta land sträcker sig från Jordanfloden till Medelhavet”, ett uttryck som ofta används av extremister som önskar att staten Israel ska upphöra och ersättas av en palestinsk stat.

Förutom hatet mot judar och Israel ger shejk Sabri uttryck för ett allmänt hat mot Väst. Den 24 augusti 2001 höll han en predikan i den palestinska myndighetens radiokanal där han sade: ”Allah, krossa USA, dess kollaboratörer och agenter. Allah, krossa Storbritannien…”.

Fortsättning » 

Socialdemokrat och vänsterpartist ville vara huvudtalare på konferensen »

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail Tags: